dimecres, 9 de novembre del 2011

L'escola a casa

El dilluns passat, vam rebre una xarrada d'una associació de pares que aposten per ensenyar ells als seus fills a casa. Aquesta tasca la duen a terme ells mateixos, amb l'ajuda de llibres i recursos didàctics, encara que també s'ajuden mutuament amb l'associació Coordinadora, que la porten alguns pares que decideixen educar a casa. Aquesta opció de renunciar a l'escola, crec que està bé si el nen/a no s'adapta a l'entorn escolar, li costa molt seguir el ritme, i sobretot si els pares estan capacitats per fer-ho. També, és una bona opció, si en els temps que corren, t'ho pots permetre econòmicament, ja que estaràs atent/a al que el teu fill aprèn i si ho assoleix, i si no podràs dedicar-hi temps a que ho entengui.
Per acabar, crec que pot ser un mètode molt bo d'estudi, encara que tot això de no tenir companys de classe, no tenir professors i responsabilitats, no se si pot afectar al nen, però jo no descartaria fer-ho en un futur, encara que ha de ser complicat combinar-ho tot, la família, la feina, els estudis dels fills...

Crèdit: http://www.freedigitalphotos.net/images/view_photog.php?photogid=3062 

Pizarra Digital

Queridos seguidores de nuestro blog, queremos compartir con vosotros una clase que hicimos día 28 de octubre sobre las pizarras digitales.

Estuvo muy interesante ya que el profesor que la impartió, Josep Holgado, además de enseñarnos el uso de esta herramienta, pudimos descubrir las diferentes funciones de las que ésta dispone. Fue una clase de aprendizaje sobre la utilización de una nueva TIC, la cual se encuentra en las aulas de las escuelas, y es interesante para realizar actividades para los alumnos, ya sea de tipo educativa, lúdica, memorística,etc. con ella.

La Universitat Rovira i Virgili dispone de algunas pizarras digitales de marca SMART por ser la primera marca de PDI’s del mundo todavía en la actualidad.


SMART tecnologies está formada por un equipo multidisciplinar que idea e inserta los contenidos en las PDI’s.
Los programas los hacen los informáticos pero se pueden modificar las opciones según qué y cómo queramos trabajar los contenidos.

Notebook es el programa que llevan insertadas las pizarras digitales en el hardware y puede descargarse desde su página web.
http://smarttech.com/us/Support/Browse+Support/Download+Software


Es una herramienta de trabajo ideal para los profesores y alumnos/as. Os presentamos algunas ventajas:

Para los docentes:
* Fomentan la comunicación entre ellos.
* Posibilitan el acceso a los programas que funcionan, con resultado de éxito.
* Amplían sus recursos. 


Para los alumnos:
* Permiten relacionar conceptos y contenidos de otras áreas
* Están más motivados.
* Mejoran la atención y por tanto la concentración.
* Mejoran el rendimiento del alumno.



Crèdit: Dan Zen

dissabte, 5 de novembre del 2011

Acceptar-nos com som no costa gens, fem-ho!

 
Una bona assertivitat també és saber conviure, saber respectar als altres.

Mónica Moni

divendres, 4 de novembre del 2011

Pasividad, Agresividad y Asertividad

La calidad visual del vídeo no es muy buena pero merece la pena verlo porque ejemplifica de manera muy acertada la actitud pasiva, agresiva y asertiva. Y recuerden: "Diferenciar lo que es relevante de lo irrelevante y no ceder en lo fundamental"

Lenguaje y asertividad


Estoy bastante de acuerdo con esta frase de John Dewey: “El hombre no vive como las bestias salvajes, en un mundo de cosas meramente físicas, sino en un mundo de signos y símbolos”.
La asertividad podría definirse como un recurso de la comunicación humana que nos permite expresar adecuadamente, es decir, de forma libre y sincera, nuestras necesidades e intereses ante el otro sin herirle.
Cuando una persona se comunica asertivamente siempre tiene en cuenta su manera de pensar y sentir y la del otro.
Los seres humanos nacemos con la capacidad de adquirir habilidades sociales siendo la asertividad una de ellas. Éstas son aprendidas con la práctica por eso actuar asertivamente resulta en ocasiones una tarea difícil.
La actitud asertiva se sitúa en un punto intermedio a dos conductas contrarias como son la pasividad y la agresividad.
La primera busca evitar el conflicto. Las personas que manifiestan una actitud pasiva se caracterizan por anteponer los derechos de los demás a los suyos propios. El hecho de ceder a los demás tiene que ver con la falta de capacidad para decir no.
El miedo al rechazo, al enfado o a la perdida de amistades suele motivar esta conducta.
Por contra, las personas que manifiestan una conducta agresiva anteponen sus derechos a los de los demás, defendiéndolos de manera inapropiada. En este tipo de conducta se recogen tanto la agresión verbal directa, que incluye amenazas, insultos..., la agresión verbal indirecta (sarcasmo, ironía) y la agresión no verbal (sacar la lengua, corte de mangas...) cuando el otro no mira.

Juntos podemos conseguirlo

dijous, 3 de novembre del 2011

Els teus drets assertius

Encara que no t'ho creguis, com a persona tens uns drets, com per exemple els drets humans, però aquests que et dic són diferents, són... ASSERTIUS.




divendres, 28 d’octubre del 2011

Si has de dir que no, és que no!

L'assertivitat és una habilitat que ens ajuda a interactuar amb el món que ens envolta i fer-lo més fàcil. Ser assertiu no costa gaire esforç, només fa falta tenir una bona autoestima i seguir algún dels consells següents:

- Has de sentir-te segur de tu mateix.
- Hauries de ser capaç d'expressar les teves necessitats, pensaments i sentiments propis.
- S'ha de tenir consciència d’un mateix.
- És important tenir congruència i capacitat de convicció.
- Tindries que ser responsable de les pròpies decisions.
- I sobretot, has de saber valorar-te i respectar-te a tu i als altres.

Espero que amb aquest consells, aprenguis a valorar-te com a persona, i sapiguis donar la teva verdadera opinió.

Crèdit: http://www.freedigitalphotos.net/images/view_photog.php?photogid=1857

dissabte, 15 d’octubre del 2011

Ciberassetjament

En l'actualitat, les persones i sobretot els adolescents, estan en risc de patir ciberassetjament, el que abans és coneixia com a abús escolar però a través de les noves tecnologies. Encara que les TIC (noves tecnologies) ens ajuden a fer la nostra vida més fàcil, a vegades pot ser un calvari si pateixes aquest tipus d'assetjament. Si en pateixes has de saber que no estàs sol, que hi ha gent en la mateixa situació que tu, i que segurament algun adult com els teus pares et poden ajudar moltíssim i sobretot has de recordar que "no has de fer el que no vulguis que et facin a tu".

divendres, 14 d’octubre del 2011

Primer de tot, l'assertivitat

Abans de començar a escriure en aquest blog crec que hauriem d'explicar una mica la nostra paraula, perquè  jo no havia sentit mai la paraula “Assertivitat”, encara que en quan les meves companyes me la van explicar vaig veure que era molt semblant a l’empatia. L’assertivitat, jo la descriuria com la manera d’expressar les teves idees i opinions, amb llibertat però respectant l’opinió dels altres.
Crec que l’assertivitat es molt important per nostraltres, futurs educadors, perque haurem de saber donar la nostra opinió als alumnes i respectar la seva, sense menysprear-los o agredir-los pel sol fet de pensar diferent.

Crèdit: http://www.freedigitalphotos.net/images/view_photog.php?photogid=1152asas